Help

Ik ben mijn wachtwoord vergeten wat nu?

Je kan gemakkelijk je wachtwoord opnieuw instellen via je E-mailadres. Volg de stappen op de wachtwoord vergeten pagina. Klik hier om je wachtwoord te herstellen.

Tanken

Mobiele telefoon gebruik op tankstations?

Je mag je telefoon niet buiten naast de pomp gebruiken. Het is wel toegestaan en veilig om je mobiele telefoon in de auto te gebruiken. Dus bij aankomst op het tankstation open je de app achter het stuur, kies je de pomp en betaal je vanuit de auto. Laat de telefoon in de auto en stap dan uit om te tanken.

Krijg ik ook een bonnetje van het tanken?

In het menu van de app vind je bij transacties ook je tanktransacties. Wanneer je in het transactieoverzicht op de tanktransactie klikt dan zie je de tankbon inclusief de specificatie van de BTW.

Ik kan het tankstation niet meer vinden op de kaart?

Als een tankstation (tijdelijk) niet meer te vinden is dan is er geen verbinding met het station, waardoor er niet getankt worden.

Kan ik tanken als het tankstation dicht is?

Openingstijden zijn per station in de app aangegeven. Klik in de app op het tankstationicoon en vervolgens op de naam van het station dan opent zich een detailscherm met de producten en de openingstijden.

Hoe werkt tanken met je mobiele telefoon precies?

De app is gekoppeld met de aansturing van de tankzuilen waardoor je zelf de pomp kunt selecteren en zelf kunt bepalen voor welk bedrag de pomp wordt vrijgegeven. Wanneer je het tankpistool terughangt dan krijgt de app het signaal dat je gestopt bent met tanken en de transactiegegevens die je ook op het display van de pomp ziet, daarmee stellen wij in de app de tankbon op.

Tegen welke prijs wordt de brandstof afgerekend?

Je betaalt in principe de prijs die je ook op de pomp ziet want die krijgen wij van de pomp. Maar wanneer er kortingen of acties van toepassing zijn dan zie in de tankbon wat het bedrag is dat je werkelijk betaalt na aftrek van de kortingsactie.

Zijn er kosten verbonden aan het tanken met Ease2pay?

Het betalen van de brandstof is voor diegene die tankt kostenloos

Is betalen met je telefoon wel veilig?

Betalen met je telefoon is veiliger omdat je vanuit je auto kunt betalen dus je staat niet met je pinpas en pincode (of met contant geld) buiten op een onbemand tankstation. Dat kan ’s avonds laat wanneer het stiller is wel zo prettig zijn

Ik geef de pomp voor €50,- vrij maar de pomp stopt al bij €48,44!

De pomp is niet in staat om precies op de cent nauwkeurig te stoppen bij €50,-. Dus als je in de buurt komt gaat de pomp langzamer draaien om zo dicht als mogelijk bij de €50,- te komen. Meestal stopt de pomp anderhalve euro onder het bedrag dat je vrijgegeven hebt. De nauwkeurigheid kan verschillen per pomp. Met jou wordt uiteraard het daadwerkelijk getankte bedrag van €48,44 afgerekend, dat kun je op de tankbon zien.

Bij welke tankstations kan ik betalen met Ease2pay?

Op dit moment hebben we een klein netwerk van enkele stations van verschillende maatschappijen. Na verloop van tijd wordt dit uitgerold naar het hele netwerk van de deelnemende maatschappijen. Je ziet telkens in de app het actuele overzicht van stations.

Sta bij een andere pompnummer dan ik vrijgegeven heb waardoor ik voor iemand anders de pomp heb vrijgegeven.

Als je het meteen ziet voordat de andere persoon al tankt dan kan je die persoon vragen het tankpistool eerst even terug te hangen. Jouw transactie annuleert namelijk door het tankpistool terug te hangen. Heeft iemand al getankt dan kun je kijken of je er onderling uit kunt komen met een betaling, bijvoorbeeld dat deze persoon hetzelfde bedrag voor jouw pint. Is het een bemand tankstation dan kan de kassamedewerker jullie eventueel assisteren. Maar zowel het tankstation als Ease2pay zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor het kiezen van de verkeerde pomp.

Hoe werkt mobiel tanken?

 • Open de Ease2pay-app en kies ‘Tanken’.
 • Kies een tankstation.
 • Bevestig dat je nu wilt tanken.
 • Selecteer het juiste pompnummer
 • Voer de kilometerstand in als je dit wilt bijhouden
 • Kies het bedrag waarvoor je wilt tanken en betaal
 • Laat de telefoon in de auto, pak het tankpistool en tank
 • Terug in de auto kun je de tankbon op je telefoon zien.

Kun je tanken afbreken?

Tanken wordt meteen gestopt als je het tankpistool terughangt, je ziet op het display van de pomp wat je al wel getankt hebt. Dit bedrag wordt met je afgerekend en dat bedrag zie je ook op de tankbon in de app.

Het pompnummer waar ik ben gestopt dat staat niet in de app?

Als het pompnummer niet in de app staat dan is het niet mogelijk om bij die pomp te tanken. Kies een andere pomp als dat mogelijk is.

Parkeren

Hoe kan ik altijd de parkeertijd nog verlengen?

Meestal wel maar sommige gemeenten hebben bijvoorbeeld drukke winkelstraten waar je bijvoorbeeld maar 2 uur mag parkeren. In dat soort gevallen zul je zien dat je de parkeersessie toch niet verder kunt verlengen.

Ik heb een parkeerboete gekregen, terwijl ik heb had betaald met Ease2pay.

Vervelend maar in een paar stappen kun je er mogelijk al achter komen of de boete wel of niet terecht is uitgeschreven:

 • 1. Check in de Ease2pay app bij transacties of je op de dag en het tijdstip waarop de parkeerboete is uitgeschreven had betaald.
 • 2. Nee, dan is die terecht. Bij ja controleer even of ook het kenteken waarmee je parkeerde correct is. Bij ja ga naar 3 bij nee ga naar 4.
 • 3. Toont de parkeertransactie aan dat je met het juiste kenteken had betaald dan klik onderaan op de bon op 'Bezwaarformulier opvragen'. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details en stuur hem naar de betreffende gemeente.
 • 4. Toont de parkeertransactie aan dat je wel had betaald maar met het verkeerde kenteken dan klik onderaan op de bon op 'Bezwaarformulier opvragen'. Vul de voorbeeldbezwaarbrief verder in met alle details wijzig de tekst met de toelichting dat je wel had betaald maar helaas het verkeerde kenteken had ingevuld en stuur hem naar de betreffende gemeente. Juridisch gezien heb je wel aan je belastingplicht voldaan dus meestal zul je in het gelijk gesteld worden als je het bezwaar tijdig correct indiend.

Parkeren met Ease2pay, hoe werkt het precies?

 • 1. Open de Ease2pay-app;
 • 2. De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart zie je waar je nu bent;
 • 3. Wil je daar ook parkeren bevestig dan 'Ik ga hier parkeren';
 • 4. In het volgende scherm kun je parkeerduur bepalen;
 • 5. Kies “Start betalen” je ziet nu de parkeertransactiedetails wanneer je 'Nu betalen' bevestigt dan gaat je parkeersessie lopen. Beëindigen of verlengen kan op ieder gewenst moment voor het einde van de parkeersessie. Indien je voortijdig de parkeersessie stopt, dan krijg je het resterende bedrag terug in tegoed

Kan ik ook zonder eindtijd parkeren?

Wil je zonder eindtijd parkeren dan bij je account instellingen “Open-Eind parkeren” aan zetten. Je ziet in het parkeerscherm meteen de aanduiding “Open-Eind” staan en dan het tarief voor de eerste 24 uur parkeren, want met open-eind-parkeren kun je maximaal 24 uur. Stel dat je het vergeet dan loopt het dus niet dagen door.

Kan ik zien of ik in de buurt goedkoper of gratis kan parkeren?

De app opent automatisch in de parkeerfunctie en op de kaart zie je waar je nu bent. Wil je in de buurt hiervan goedkoper parkeren schuif dan de kaart tot je kenteken een blauwe grens overgaat. Bij het overgaan van tariefzones zie ook het parkeertarief veranderen dus je kunt ook zien waar het in de buurt goedkoper of zelfs gratis parkeren waar geen blauwe achtergrond kleur is.

Waarom kan ik in een stad niet parkeren met Ease2pay, maar wel met andere parkeer apps?

Gemeenten bepalen zelf welke parkeer apps in hun stad kunnen betalen voor parkeren. Met Ease2pay kun je in de 80 grootste Nederlandse steden parkeren en daar komen steeds weer gemeenten bij. Wanneer je de parkeer app opent kun je de kaart met kleiner maken en makkelijk schuiven zodat je bij een andere stad uit komt. Is de stad geen blokkenpatroon van blauwe parkeerzones dan geeft de app de melding “U kunt hier niet parkeren met deze app”; met die gemeente hebben we geen overeenkomst om parkeren te betalen.

Kan ik met verschillende kentekens parkeren of kentekens wijzigen?

Open de parkeer app en klik op je kenteken en vervolgens op 'Edit'. Je kunt nu een extra kenteken toevoegen. Ga terug naar parkeren en je ziet nu het nieuwe kenteken staan, door op het kenteken te klikken kun je bepalen met welk kenteken je parkeert. In het menu kun je bij “Auto’s” ook kentekens toevoegen. Kentekens verwijderen doe je door in het kentekenoverzicht het kenteken naar links te swipen en op “Verwijderen” te drukken. Toevoegen, wijzigen of verwijderen van kentekens is bij Ease2pay gratis.

Wat kost parkeren met Ease2pay?

Ease2pay is de enige echt gratis parkeerapp in Nederland. Je betaalt geen registratie- of abonnementskosten, geen transactiekosten, geen kosten voor een extra kenteken of voor een herinnering. Echt helemaal gratis.

Hoe vind ik mijn auto makkelijk terug?

Open de app en klik in het menu “Lopend” aan, je ziet nu een detailkaart met de plek waarop de auto is geparkeerd. Klik je op de kaart dan verschijnt de mogelijkheid “Open maps” om naar je auto te navigeren met diverse navigatiemogelijkheden.

Het stoppen van een parkeersessie lukt niet

Lukt het niet in de app om de parkeersessie te stoppen dan kun je ook nog naar www.ease2pay.nl/Account. Log jezelf in en je ziet een overzicht van je transacties met bovenin de lopende parkeersessie. Klik op “Stop parkeren” je ziet nu dat de transactieregel een bedrag krijgt, dat is het bedrag waarvoor je geparkeerd hebt. Je kunt nu in de app ook bij het transactieoverzicht deze parkeersessie raadplegen.

Hoe weet ik dat een parkeeractie nog doorloopt?

Open de app en je ziet in het menu “Lopend” met een rood cijfer aangegeven hoeveel acties nog lopen.

Zakelijk en privé parkeren in dezelfde app en notities toevoegen, kan dat?

Ja ga in het menu naar “Transacties” en open de transactie en onderin het bonnetje met de betaalgegevens kun je aanvinken of deze transactie privé of zakelijk is. Daaronder kun je ook nog een opmerking invoegen bijvoorbeeld om aan te geven voor welke klant of welk project de declaratie is.

Probleem niet verholpen? Neem dan contact met ons op!

Contact